Футболистът на Пирин Благоевград – Асен Дончев, беше избран за Играч на мача при победата с 2:1 в гостуването на Ботев Враца по-рано в петък. Защитникът, който играе в родния си тим под наем от ЦСКА, сподели, че Пирин винаги излиза да даде максимума от себе си и е уверен, че отборът ще запази елитния си статут.

„Благодаря първо на всички гласували за мен. Мисля, че ги надиграхме доста добре тактически. Имахме няколко положения и през първото, и през второто полувреме. Мачът стана доста труден, когато получихме червен картон, но все пак с пиринския дух успяхме да вкараме гол и да победим“.

„Да, Бабич е доста добър треньор. За момента правим добри неща с него, но още е тепърва много рано. Предстоят петнайсетина мача. Това е важна победа за нас срещу пряк конкурент на дъното, така сме доволни от победата“.

start-photo.bg
64 снимки

„Пирин винаги излиза да даде максимума от себе си. Това е отбор, който никога не се предава и с традиции. Щастлив съм, че имам шанса да играя в родния си отбор и се надявам да покажем същото лице като днес“.

„Никога не ми е нищо непознато да съм в Благоевград. Аз съм родом оттук, това е моят роден отбор, който винаги ще си го обичам и се радвам отново, че съм със зелената фланелка“.

„Целите с Пирин са да останем в елита, което мисля, че ще се случи. След това вече, ако ръководството на моя отбор ЦСКА прецени, че им трябвам, аз ще се отзова. Ако не, ще продължа да нося зелената фланелка. Предстои да видим“.

„Всичко беше нормално при идването ми в Пирин, нямаше някакви излишни драми в клуба. Сега си имаме нов треньор, който засега върши чудесна работа и ще видим занапред какво ще се получи“, заяви Дончев.