Тимовете на Арда и Пирин излизат един срещу друг в предпоследен мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали е с начален час 17:30 и ще може да бъде наблюдаван по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим по-интересното от срещата между „сините“ и „орлетата“.

Домакините от Арда прекъснаха добрата си серия от два поредни успеха в миналия кръг, когато отстъпиха с 0:2 на Левски. От 4 мача на стадиона в Кърджали обаче, “сините” имат 3 победи и само една загуба. Именно затова и отборът ще се надява на нов добър резултат срещу Пирин довечера. Тунчев няма проблеми с контузени и наказани и ще може да разчита на всички налични футболисти.

Пирин от своя страна стигна до първа победа през този сезон в миналия кръг, когато “орлетата” надвиха Ботев Враца у дома с 2:1. При гостуванията си благоевградчани все още нямат успех, като са записали 3 загуби и 2 равенства. Гостуването в южния град пропускат за “орлетата” наказаният Венцислав Бенгюзов и възстановяващият се от контузия Николай Бодуров. В групата се завръща Чебрайлс Макрецкис, който пропусна мача с врачани заради настинка.

Точно преди година, на 17 септември 2021 година, Арда отново прие Пирин и го разгроми с 3:0 у дома. Няколко месеца по-късно обаче, във втория мач между двата тима в Благоевград, Пирин си върна за загубата и надви “сините” с 1:0.