Eдин от най-перспективните млади футболисти в Академията на Пирин (Благоевград) Кристиан Бачев бе опериран успешно вчера в столичната болница "София Мед" от светилото в хирургията д-р Тони Георгиев.

"Интервенцията беше платена от БК Евробаскет. Огромният жест се оценява изключително от Академията на Пирин и показва как спортните клубове в Благоевград трабва да си помагат и да бъдат солидарни един към друг. От своя страна Общината продължава с изключителната си подкрепа към спорта в града и ДЮШ на Пирин", съобщиха от клуба на страницата си във фейсбук.

Кристиан Бачев започва процес по възстановяване. 15-годишният талант е национал на България в своята възраст и последните месеци водеше тренировъчен процес с представителния отбор на Пирин.

"Всички от школата му желаем много здраве, бързо възстановяване и скорошно завръщане на терена. Също така от ДЮШ на Пирин си пожелаваме всички лоши инциденти да са в миналото и оттук нататък бележим успехи. Вярваме, че с упорития ни труд, старание и верни приятели, каквито са от БК Евробаскет, ще ги постигнем!", пише на страницата на благоевградския отбор.

Баскетболният клуб на Благоевград от новия сезон има амбициозна програма за развитие на млади таланти в този спорт и в подкрепа на това, те ангажираха известния специалист Александър Драгичевич от Белград.