Софийският градски съд остави без уважение искането на 217 футболни клуба за свикване на извънреден Конгрес на Българския футболен съюз. Решението е от 2 април тази година по частно търговско дело номер 204.
 
Молбата бе депозирана в съда на 13 януари 2022 от въпросните клубове с искане за свикване на извънреден Конгрес на централата с дневен ред за избор на нов президент, Изпълком и други. Клубовете са защитени в иска им от адвокатска кантора. Тя е ангажирана от Димитър Бербатов, който загуби последните два избора за президент на футболния съюз, и го представлява по делата срещу БФС в съда.
 
Според СГС не са били налице законови основания за свикване на такъв извънреден Конгрес, което е довело и до отхвърляне на иска. Решението може да бъде обжалвано на следваща инстанция.
 
Припомняме, че делото беше заведено от клубове, които бяха опозиция на вече бившия президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. То стартира след Конгреса на 12 октомври 2021, когато Михайлов успя да запази поста си след оспорвана борба с Бербатов. Загубилите впоследствие обжалваха резултата с претенции за това, че е трябвало да има балотаж, а успоредно с това беше внесена и въпросната подписка за свикване на нов Конгрес./БГНЕС