Играчът на Пирин Благоевград - Станислав Костов, сподели пред "Мач Телеграф", че всичко към футболистите е платено, въпреки финансовите трусове в клуба. Той изрази оптимизъм и е на мнение, че тимът ще запази елитния си статут.

"Предвид факта, че започнахме сезона лошо и ни липсваха точки, а след това натрупахме, мога да кажа, че можеше и по-добре. Имаше мачове, където можеше да измъкнем повече точки. Мисля, че с една добра подготовка ще можем да се спасим. Това е нашата основна цел. Мисля, че имаме добри играчи и ще направим силна подготовка. Ще бъде трудно, но ще се справим. Искам през пролетта да натрупаме повече победи и да запазим статута на елитен клуб в редовния сезон. Колективът е на добро ниво. Има закачки между играчите и всичко е наред. Има усмивки и това е най-важното", започна той.

"С Иво Тренчев се разбираме добре. Всеки треньор има различна философия и ние футболистите сме длъжни да слушаме наставника и да изпълняваме това, което ни се казва. Смятам, че на този етап всички играчи дават всичко от себе си и се справяме добре. За четвърти път се връщам в Пирин. Аз съм си вкъщи и обичам този клуб. Винаги съм се чувствал добре в отбора и в Благоевград. Семейството ми е в този град и Пирин винаги ми е бил на сърцето. Към нас неизплатени суми няма. Има леки забавяния, но всичко е изплатено. Всичко в това отношение е наред и започваме подготовката по нормален начин. Дали финансовите проблеми влияят? Не знам. На мен не ми влияят, но за други играчи не мога да кажа.

В Пирин винаги е имало забавяния на плащания, но в този клуб не можеш да станеш богат. Тук можеш да покажеш качества и да изпъкнеш, а след това да отидеш на едно по-добро място. Там вече може да печелиш повече пари", коментира бившият нападател на Левски.