Бившият футболист Валери Божинов ще се върне на терена в мач от четвъртото ниво в Софийска област в неделя, 14-и април.

Божинов ще подкрепи отбора в на ОФК Костенец от едноименния град решаващ момент, точно когато започват плейофите за изкачване в по-горна група в неделя. Бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити ще води атаката на тима срещу Сините орли (Своге), похвалиха се от клуба на страницата си.

Мачът е от 16:00 часа на Общинския стадион "Бенковски“ в гр. Костенец.

Божинов ще даде криле на извоювалите си мястото в плейофите момчета от Средногорието, които ще се опитат да спечелят и втората фаза на шампионата в София-област, а с това и правото да играят на квалификациите за Трета лига-Югозапад. Валери е с картотека в ОФК Костенец от началото на сезона и има четири гола за тима ни срещу Мътивир (Ихтиман) от есенния дял на първенството.

Гостите от Своге също ще имат силна атака в лицето на „синята“ легенда Христо Йовов. 

Това е първи мач от плейофите, в които участват шест отбора – по три от двете предварителни групи, където отново ще играят всеки срещу всеки. Първенецът от плейофната битка ще получи право да играе бараж за изкачване в Югозападна Трета лига.

"Преди първия съдийски сигнал на срещата ОФК Костенец – Сините орли (Своге) ще има и силно емоционален момент за играчите и феновете ни – награждаването на тима ни като първенец на първенството на ОГ София Изток за сезон 2023/2024. Церемонията по вдигането на купата ще уважи треньорът на националния отбор за младежи Александър Димитров. Той, разбира се, ще стиска палци за нас и по време на мача ни срещу Сините орли", пишет още от клуба.

В другите два мача от групата за 1-6 място в събота се срещат Левски (Долна баня) – Правец и Ракитин (Трудовец) – Ком (Годеч)./БТА