Отборът на Беласица Петрич допусна разгромна загуба с 1:4 от Пирин Благоевград в дербито на Югозапада, което се игра на стадион „Осогово” в Кюстендил. Това пък бе първа победа за „орлетата” през пролетта в А група. Дебют начело на благоевградчани направи бившият наставник на Беласица Наджи Шенсой.

Двубоят започна отлично за символичните домакини, които поведоха в резултата още в 5-ата минута. В първата си сериозна атака към вратата на Пирин, Иван Сертич получи топката пред наказателното поле на Макенджиев, напредна добре и с премерен удар в долния десен ъгъл на вратата успя да се разпише за 1:0. Преди да се озове в мрежата, топката рикошира в гредата.

Десет минути по-късно обаче наставникът на „червено-белите” Ивайло Аспарухов трябваше да извърши принудителна смяна в своя тим. Иво Михайлов получи травма, а неговото място на терена зае Асен Георгиев.

Проблемите за Беласица продължиха и в 37-ата минута бранителят Виктор Генев трябваше да напусне преждевременно терена след втория си жълт картон в мача. Генев наруши правилата срещу Бодуров на границата на наказателното поле, като гостите имаха претенции за дузпа, нов крайна сметка реферът Цветан Георгиев посочи, че фаулът е бил извършен извън него.

Численото предимство за Пирин оказа своето значение няколко минути по-късно, когато Спас Делев възстанови равенството. Нападателят бе изведен прекрасно в наказателното поле и с прецизен удар без забавяне вкара за 1:1.

Веднага след подновяването на играта Пирин нанесе своя удар, когато само за четири минути успя да вкара два безответни гола за 3:1. Първо в 47-ата минута централният бранител Георгиев с глава направи 2:1 в полза на „зелените”, а веднага след това смяната Калоян Георгиев също се разписа.

Дванадесет минути преди края Спас Делев вкара и втория си гол в мача, за да оформи крайното 4:1. В даденото от съдията продължение Дани Пеев пропусна да направи резултата още по изразителен, пращайки топката в гредата.