В мач от 21-я кръг на А група Пирин постигна важна и драматична победа с 3:1 срещу Сливен в мач, който се игра пред 1000 зрители на стадион „Христо Ботев” в Благоевград.

По този начин воденият от Георги Дерменджиев отбор остава без победа от началото на сезона.

Мачът бе доста динамичен, като Пирин определено имаше надмощие и създаде много положения пред вратата на Сливен.

В 10-та минута бе първото спорно положение в мача, когато Спас Делев се откъсна в наказателното поле на Сливен и бе фаулиран от Ивелин Янев, но съдията Радан Мирянов не даде дузпа за домакините.

Гостите поведоха в резултата в 16-та минута, когато Илия Илиев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Пирин, където Мирослав Миндев бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на Макенджиев.

Пирин успя да стигне до изравняващ гол в 42-та минута, когато Кирил Николов центрира от фаул в наказателното поле на гостите, където най-съобразителен бе Георги Георгиев, който изпревари Чавдаров и прати топката в мрежата на Сливен.

Във втората минута на даденото от съдията продължение на първото полувреме Паланков игра с ръка, след което загуби топката и Иван Стоянов бе изведен зад отбраната на Пирин, след което напредна и излезе сам срещу Макенджиев, но стреля в страни от вратата в аут.

В края на мача се развихри истински екшън на терена. В 83-та минута Здравко Чавдаров събори на границата на наказателното поле на Сливен откъсналия се Метушев и вратарят на гостите е изгонен с директен червен картон.

До края на мача на вратата на Сливен пази Владислав Ямуков.

В 89-та минута Ямуков не успя да овладее топката и я подари на Калоян Стоянов, който на празна врата вкара кълбото за 2:1.

Във втората минута на даденото от арбитъра продължение Метушев бе изведен зад отбраната на Сливен, след което нахлу в наказателното поле на гостите и бе съборен от Петър Петров и Радан Мирянов свири дузпа в полза на Пирин. Съдията изгони и с директен червен картон Петров от отбора на гостите.

Кирил Николов бе точен от бялата точка и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Пирин вече има актив от 24 точки и се намира на десето място, а Сливен е на осма позиция също с 24 точки.