Асът на Пирин Благоевград Даниел Пеев получи наградата за най-добър играч в полуфиналите от турнира за Купата на България. Футболистът бе награден лично от шефа на ПФЛ Валентин Михов.

„Първо, благодаря за уважението. Г-н Михов каза, че другата година ще има материални награди, плазми, коли, но аз предпочитам тази награда. Тя е много по-ценна, защото пари могат да се спечелят, но уважението се печели много по-трудно”, отсече Даниел Пеев.

Футболистът на Пирин благодари на своите съотборници за наградата и си пожела утре Валентин Михов да му връчи и самата купа на страната.

„Малко хора очакваха да стигнем до финала, но го направихме. Предричахме им изпадане, но не стана. Мачът за Литекс е много по-важен. Те не успяха да се преборят за третото място, ние също. Финалът ще реши, кой ще играе в УЕФА”, заяви в свой стил Пеев.

Юношата на Локомотив София отрече тимът на Пирин да е лягал на Ботев Пловдив в последния кръг от първенството.

„За нас няма значение къде ще е финалът. Да, стадион „Васил Левски” е нещо специално, но и условията на „Георги Аспарухов” са перфектни. И ние и Литекс сме отбори от провинцията, така че няма голямо значение”, завърши един от основните играчи на „зелените” от Благоевград.