Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой определи като напълно реални шансовете на своя тим да остане в А група и през следващия сезон, въпреки загубата с 1:4 като гост на ЦСКА. Шенсой направи интересно сравнение на Пирин със скъп часовник Ролекс, на който му липсват важни части – отвън изглежда добре, но не работи както трябва. „Ако измъкнеш три части от този часовник, той пак ще изглежда добре, но няма да функционира добре отвътре,” заяви наставникът, който не бе доволен от синхрона на своите в средата на терена.

„През първото полувреме ние направихме грешки, от които се възползваха ЦСКА. През второто полувреме, ЦСКА нямаше положения, ние доминирахме с петима нападатели. При 3:1 имахме шансове и можеше да стане по-интересен мач, но не се получи,” коментира още Шенсой.

„Заслужена победа на ЦСКА. Но ние сами паднахме, ЦСКА не ни победи, не се труди толкова,” отбеляза специалистът.

„Мисля, че имаме много реални шансове Пирин да остане в А група, имаме мачове с преките ни конкуренти, Миньор и Ботев. Пирин заслужава да остане,” каза още той.

„Беласица победихме в Кюстендил, и сега пак играем силно навън. Ще се опитвам да налагам позитивен футбол. Можехме да се затворим, но ние предпочетохме да играем футбол. Всеки мач има някакви преломи моменти, ако бяхме вкарали за 3:2, щеше да стане интересно. Ще се опитвам като треньор в България да направя нещо позитивно,” завърши своето изказване Наджи Шенсой.