Обстановката и условията за работа в ОФК Пирин са много добри и аз съм много позитивно настроен. Това каза след първата контрола със Славия на стадион "Христо Ботев" новият старши треньор на благоевградските "орлета" Стефан Генов, който пое отбора в началото на седмицата, когато започна и лятната подготовка на тима.

Генов определи като много полезна първата контрола, макар и да е доста ранна за футболистите на Пирин, които са имали малко тренировки с топка, а едва в деня преди този първи неофициален мач са играли на цял терен. Тя е планувана предварително и благоевградският клуб спази обещанието си да бъде изиграна, а ползата според Генов е повече за отбора на Славия, който завършва етап от подготовката си и му предстои участие в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Аз съм изключително доволен от игровото поведение на нашите футболисти, коментира Генов. Ние сме на четири тренировки с топка, така че това, което днес момчетата показаха, напълно ме задоволява", коментира опитният специалист.

"Селекцията в Пирин е отворен процес и продължава, каза още той в отговор на въпрос. Аз поех отбора в последния момент, но тези футболисти, които са взети, и тези, които са на проби, са тук с мое одобрение. Пробите продължават. Пропуските в контроли като днешната не ме притесняват, нека в първенството да вкарват голове. Все пак имаха голяма ваканция, а едва вчера играха на цял терен и е нормално да пропускат. Славия са в завършека на подготовката си, а виждате, че нямаше голяма разлика в игрови план. Аз съм обнадежден и съм позитивно настроен. Мисля, че ще има хубави и позитивни неща в отбора", каза Генов.

Новият старши треньор на Пирин заяви, че ще направи всичко възможно да оправдае доверието, което му е гласувано да води тима на Благоевград.

"Обстановката ми харесва, много добри са условията за работа, футболистите са устроени добре, от всяка една гледна точка са задоволени отборът и футболистите като цяло", отбеляза Генов.

Търсенето на нови попълнения за ОФК Пирин продължава и според наставника на тима са нужни играчи за всички линии. Според Генов трябва да се увеличи конкуренцията.

"В момента ние сме около 15-16 човека, което означава, че ще ни трябват още четири-пет още, за да се увеличи конкуренцията, поясни той. От отбора излязоха четири футболисти, толкова поне трябва да набавим. Трябва да бързаме, но предпочитам много внимателно да оглеждаме евентуалните попълнения. Грешки със селекцията винаги стават, но нека тези футболисти, които вземем, действително да ни свършат работа и с тях да надградим отбора. Имам впечатления за отбора, който съм наблюдавал и преди. И в атака, и в средата на терена ни трябват малко по-креативни футболисти и определено реализатори. Виждате, че и голмайсторът Мартин Тошев вече го няма, неговото отсъствие се чувства. Александър Дюлгеров го няма в защитата, Маркиньос липсва, в средата на терена също ще ни трябват хора. Така че във всяка една линия ще ни трябват футболисти", категоричен е Стефан Генов.

Новият наставник на Пирин заяви също, че напълно споделя и подкрепя политиката на клубното ръководство да се налагат местни играчи и млади таланти от школата на клуба. "Аз съм на сто процента съгласен с това и затова дойдох, каза той. Обичам да работя с млади футболисти. Някои от тези, които са с отбора в момента, много ми харесват и ще продължа да им давам шанс", добави Генов./БТА