Ръководството на Пирин е амбицирано да изгради силен отбор от класата на Лудогорец, Берое и Литекс в рамките на 3-4 години. Това заяви треньорът на благоевградския тим Неделчо Матушев в пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС.

Клубът обаче не разполага с финанси като гореизброените тимове и ще се опита да направи това с малко вложени средства. Матушев подчерта, че въпросните клубове са хвърлили много пари в началото, докато Пирин ще изгражда отбора си стъпка по стъпка, докато започне да изглежда като тях. Наставникът не скри, че е сериозно затруднен относно селекцията заради твърде ограничения бюджет. В момента Пирин, който се завърна в елита след четиригодишно отсъствие, разполага предимно с млади играчи, някои от тях от школата на клуба. Маркиньос е взет, за да дава настроение и ритъм, а младите да се учат от него.

"Стараем се и ще направим всичко възможно Пирин да изглежда по най-добрия начин срещу Черно море, защото те наистина се един достоен отбор, който с времето показва характер и неслучайно е носител на купата. Всяка една победа ще ни носи самочувствие, както в контролните срещи, така и в официалните. Ще се радваме, ако успеем да победим и в двете домакинства, защото това ще даде допълнителен стимул на хората, които обичат Пирин. По този начин ще върнем и публиката. Ще следваме нашите цели, ще бъде трудно, но ще бъдем последователни", каза още Матушев. В пресконференцията взе участие и управителят на клуба Венко Попов.

"Имаме инвестиционна програма, която е гласувана. В следващия бюджетен период има заложено за трибуна от другата страна на основния сектор. В нея ще има съблекални, хотелска част, даже и козирка, която ще бъде задължителна и се надявам това да бъде реализирано. Стадион "Христо Ботев" няма да бъде занемарен, а ще бъдат правени реконструкции непрекъснато, но поетапно, тъй като не може всичко да се направи наведнъж. С бавни темпове, но ще бъде направено всичко", каза Попов.