Новият старши треньор на Пирин Костадин Ангелов заяви за Гонг, че първото нещо, което ще направи в отбора, е да накара играчите да разберат, че футболът е удоволствие, а не мъка.

„Това ще е първото, което ще направя. Гледах мачове на Пирин. Сега ще гледам и други. Убеден съм, че отборът има потенциал, който не отговаря на представянето в момента”, каза Ангелов.

„Отборът трябва да заиграе добре и да се върне на нужното място. Пирин винаги е бил един от добрите отбори в България. Отбор, който винаги е раждал футболисти. Ако задържим потенциала от школата, защо да не влезем в тройката. Може да звучи като изхвърляне сега, защото е много рано, но все пак”, заяви още специалистът.

Бившият треньор на Видима и Ботев Пловдив заяви, че няма да взима нови играчи в отбора. „Дори искам да се освободим от някои футболисти, защото са 33-ма футболисти. Искам да останат 25 човека с трима вратари”, каза Ангелов.

Той разкри и подробности около поканата, която е дошла от благоевградчани. „Снощи ми се обадиха, за 1 час стана договорката. Дойдоха представители на клуба, срещнахме се, хареса ми това, което чух. Беше ми достатъчно да чуя тях. За пари говорихме чак накрая. Има неразбирателство между акционерите, но това не ме вълнува. Вълнува ме отборът”, заяви още Костадин Ангелов.