Капитанът на Пирин Веселин Стойков коментира пред Гонг ситуацията в клуба, която не е никак добра. Според опитния футболист, отборът е оставен на произвола на съдбата и заради това играчите са предприели бойкот.

„Напрежението ескалира и чашата преля, футболистите в съблекалнята не издържаме вече и решихме да предприемем по-крути мерки, които се изразяват в бойкот и спиране на тренировките, докато не се вземе някакво решение за този отбор”, заяви Стойков.

„Нещата не са от вчера и днес, не става въпрос за 1-2 заплати, а за повечко пари, от миналата година, много са, в цифри не мога да кажа. Твърдо сме решени да отстояваме позицията си”.

„Дойдоха Бибишков и Цветков да помагат, опитни футболисти, имена, с една единствена цел да спасим отбора и ще я изпълним, но става дума за ръководителите, всички са ни оставили на произвола на съдбата”.

„Към 2005 година ни извадиха във В група, но нещата са по-сложни от тогава. С всеки изминал ден изникват нови неща, които колкото и да се опитваме, влияят на нас. Има момчета с по-лабилна психика. Виждате, че нещата отиват към злощастен край”.

„И треньорът е зад нас, и господин Наков е зад нас, помагат с каквото могат, ще видим къде ще му излезе края”, допълни капитанът на „орлетата”.