Новият шампион на България Левски завърши сезона с равенство 1:1 като гост на Пирин, в мач без абсолютно никакво значение.

Старши треньорът на „сините” Емил Велев заложи на експериментален състав, съставен от резерви и юноши на клуба. Цели 7 продукта на школата започнаха като титуляри, а други трима влязоха като резерви. От своя страна пък Наджи Шенсой бе решил да пусне в игра голяма част от титулярния си състав, изнесъл тежестта на сезона.

Първата част на мача премина равностойно, като за Левски Тиберканин, Цачев и Ники Димитров се отличиха с пропуски. Спас Делев пък можеше да открие резултата след груба грешка на Бистрон, но Митрев отрази неговия удар.

В 56-та минута отново Делев излезе очи в очи с Митрев, но от три метра ударът му бе спасен от талантливия вратар. Няколко минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Димитров в пеналта, но съдията Георги Кабаков остана безмълвен.

„Орлетата” успяха да стигнат до гол в 73-та минута, след като Драги Коцев разпечата вратата на Митрев. Делев центрира от корнер, топката бе изчистена извън пеналта, но попадна в Коцев, който засече от воле и с мощен шут отбеляза за 1:0.

Само 4 минути по-късно обаче Георги Недялков ознаменува дебюта си в А група с гол след далечен изстрел, който остави Иваников безпомощен.

Така двата отбора поделиха по точка. В крайното класиране Левски има 69 точки, с една повече от ЦСКА. Пирин завърши десети с актив от 35 точки.

Голмайсторът Георги Недялков