„Когато няма риба, и ракът е риба”, е казал народният мъдрец. С края на 2009 година приключи българското участие в турнира Лига Европа и сега за нови евроемоции трябва да чакаме лятото.

Всъщност, не е нужно да чакаме толкова дълго. В събота с победата на ЦСКА над румънския Политехника Яш дадохме старта на зимната версия на българската Лига Европа. Тази седмица 9 отбора от „А“ група се събират в турския курорт Анталия и околностите му. Левски пък замина за Кипър. По южното турско крайбрежие се срещат дори и отбори от втория ни ешелон като Чавдар Етрополе.

Край на мръзненето в родината, стоп на лошите терени. За феновете обаче по-интересни са контролите, които предстоят, защото с тях се завръща и футболната тръпка. Дори в известен смисъл е по-интересно да следим приятелски мачове със съперници като румънските Стяуа и Динамо, сръбските грандове Цървена звезда и Партизан, унгарския Дебрецен, австрийския Рапид, отколкото „мегадербита“ от калибъра на Своге – Мездра, макар и с официален характер. Нищо против двата отбора от Искърското дефиле. Просто ги използвам за пример.

През следващите две седмици ще станем свидетели на над 40 международни срещи с българско участие. А „Дарик“ радио и Gong.bg ще ви държат съвсем близо до събитията. Приятни забавления със зимната Лига Европа!