Тази година първенството в „А“ група е по-различно от предишните. В последните сезони се знаеше – Левски, ЦСКА, Литекс и Локо Сф се борят за титлата и местата в Европа. Останалите се разполагат в „златната среда“ или се стремят да не изпаднат.

Изминаха само 5 кръга, а класирането показва, че сега нещата изглеждат по-различно. Получи се равнение към средата, като силните вече не изглеждат толкова силни, а слабите повече или по-малко ги доближават.

Към въпросното каре видимо гравитират още няколко отбора – Черно море, Черноморец, дори новаците Сливен и Локомотив Мездра. Славия също не бива да се отписва.

Същото изравняване на силите има в долната половина на таблицата, където битката за оцеляване също ще бъде жестока. Съвсем естествено на този фон скандалите около съдиите ескалираха с бясна скорост. Всеки недоволства и тегли чергата към себе си, призовава за справедливост и се бори за място под слънцето. Както на терена, така и в медийните си иязви.

Интересите на тимовете обаче скоро ще се преплетат още повече. Това от една страна гарантира повишена интрига, но от друга е предпоставка за множество скандали. Да не забравяме, че е изминала едва една шеста от шампионата.

Така че, още нищо не сме видели. Тепърва ще се вдигат децибелите.