Не Георги, а Даниел Пеев е яхнал вълната. При това съвсем заслужено. Нека му обърнем малко внимание, защото за Левски, каквото и да напишем, каквото и да кажем, ще е малко. Срамът на „сините” е перманентен в последните месеци, така че…

Дани Пеев е юноша на Локомотив София, мина през Левски, за да се забие в дълбоката провинция. В Родопа халфът набра инерция и започна да вкарва голове. Винаги важни. Най-напред срещу ЦСКА. Даниел Пеев отбеляза на „червените”, а Левски стана шампион, печелейки и своя мач в Пловдив срещу Ботев. Родопа се спаси от изпадане, ако това не е ценен гол, здраве му кажи.

Полузащитникът мушна красив гол в шампионатен мач срещу Литекс. Този сезон вкара дузпа срещу ЦСКА за Купата, а после реализира красиво на „Армията” за първенството.

Вчера дойде ред и на Левски, отборът, който отсвири Пеев преди време, както го направи и родният му Локомотив София.

По време на вчерашния мач, уважаван колега ми подхвърли, че движенията и играта на Пеев приличат доста на тази, която практикува Христо Йовов. Май има нещо вярно. Най-хубавото на Даниел му е, че рита топката за кеф. На всичкото отгоре му личи. Напълно неглиже на терена, Пеев пробва да направи своята кариера далеч от родната София. Останал в сянката на брат си Георги, който между другото е сред успелите българи, играещи в чужбина, Дани Пеев е сред най-интересните фигури в А група.

Странникът от Пирин обича да казва това, което мисли. Предпочита да вкарва красиви голове, или пък нагли дузпи в средата на вратата.

Преди време, като футболист на Левски, сегашният халф на Пирин беше сравнен от Георги Василев със студент в съблекалнята. Пеев обаче нехаеше, не чупеше стойки, въпреки възможностите на по-големия си брат. Нищо подобно. И тогава паркингът на „Герена” беше пълен с лъскави автомобили. Пеев шокираше всички, залагайки на „Алфа Ромео”, което му беше набор. Но и това му доставяше удоволствие, както и футболът, който играе в Пирин Благоевград.