Задължителна победа срещу утрешния си опонент Пирин ще преследва отборът на Беласица. Петричани поеха сериозна глътка въздух с победата над Миньор в Перник и единственото, което ги вълнува в момента е колкото се може по-бързо да напуснат мястото си под чертата. Двубоите с Пирин винаги са били приемани по-специално от бяло-червените, допълнителен заряд сега носи присъствието на Наджи Шенсой на пейката на Пирин. Петричани започнаха под негово ръководство шампионата, като многото проблеми по това време в Бела доведоха до раздялата на косоваря с Петрич. Беласица има положителен актив в мачовете си с Пирин в „А” група, като надеждите са тази тенденция да бъде продължена.

Късно снощи към отбора трябваше да се присъедини младежкият национал Мариян Огнянов, който записа 55 минути при загубата от Казахстан с 2:0. Няколко часа по-рано пък пристигна Дитмар Бикай, който с албанските си връстници игра два мача с Шотландия. Вчера администраторът на отбора Антон Илиев бе в София за да картотекира привлеченият Асен Георгиев, който доскоро тренираше с ЦСКА.

Добри Митов вчера почерпи футболистите с торта преди тренировката, а поводът беше 37-та му годишнина, няколко дни по-рано пак заради рожден ден почерпи другият наставник в тима - Ивайло Аспарухов. Така след седмица на веселби и празненства петричани очакват естественото им продължение, но преди това ще се опитат да опровергаят скептиците, които ги пратиха в „Б” група още през есента.