Берое се върна на победния път в Първа професионална лига при домакинството си на Пирин Благоевград от петия кръг на родното първенството. Старозагорци се наложиха минимално с 1:0 над „орлетата“ и така се реваншираха пред феновете си за загубата от Нефтохимик през миналия кръг.

Много силен двубой за старозагорци направи японския полузащитник Кохей Като. Азиатецът се отчете с първото си попадение с екипа на Берое и безспорно беше в основата на всичко по-интересно в атакуващ план.

Откриващите 10-ина минути на мача изглеждаха обещаващо, като и двата състава демонстрираха огромен хъс за игра. Берое опита ранен натиск с редица центрирания към високите Георги Божилов и Алекс Колев, докато Пирин разчиташе на бързия преход от защита в атака. Скоро обаче темпото рязко се понижи и дори половинчатите шансове за гол намаляха.

Първата реална опасност за гол дойде чак в 32-ата минута, когато благоевградчани откраднаха топката в близост до наказателното поле на Берое и тя бързо стигна до Димитър Благов. На около метър от дъгата крилото нанесе мощен изстрел с десния крак. Вратарят Благой Макенджиев реши да не рискува и боксира над гредата, макар и изстрелът да изглеждаше като неточен.

Домакините отвърнаха с нелоша атака две минути по-късно. Педро Маркес направи мощен рейд отдясно между четирима играчи на противника и нахлу в наказателното поле. С пас по тревата португалецът потърси Алекс Колев, който бе затворен от Румен Сандев. Топката стигна още по-наляво за Александър Василев и дошлият от Лудогорец футболист шутира от движение от около 11 метра. Александър Башлиев беше на точното място, за да се хвърли на шпагат и блокира. Неговото попадение изкачи заралии на трето място във временното класиране, в което те имат 9 точки (само на точка зад лидерите Черно море и Дунав Русе). Пирин от своя страна записа трета загуба в петте си мача дотук и остават 10-и с 4 пункта в актива си.

На фона на първото полувреме, второто стартира меко казано ударно. Само две минути след паузата Берое откри резултата с дебютния го на Кохей Като в българския футбол. Венци Василев се включи в атака отдясно и опита пас за японеца, който нахлуваше в наказателното поле. Първоначално изглеждаше, че защитниците на Пирин ще се справят, но и Орлин Старокин, и Алешандре Ханс се разминаха с топката. Тя стигна до Алекс Колев, който реагира светкавично и пусна с пета към Като. Халфът от Берое овладя на 6-7 метра от вратата и с мощен удар в горния десен ъгъл вкара за 1:0.

Малко след изминаването на час игра Берое имаше възможност да удвои аванса си. Милисавлевич напредна отдясно и центрира много добре за Алекс Колев, който показа страхотен отскок и така затрудни вратаря Краси Костов, излязъл да улови топката. Тя се вдигна във въздуха, а Като опита да направи добавка, но беше затворен от съперник и падна тежко на терена. Това доведе до аркада за японеца, който трябваше да изчака 3 минути извън терена, докато фланелката му бъде сменена.

До края на мача Берое не позволи на съперника да стигне до каквато и да е възможност пред Макенджиев и заслужено се поздрави с успеха.