Пирин Благоевград се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България, след като в осминафинален сблъсък успя да отстрани тима на Созопол. Успехът за гостите не дойде никак лесно, като елитния отбор се наложи само с 1:0.

Равностойното първо полувреме започна с положение за гостите. Още във 2-рата минута Владислав Златинов излезе на чиста позиция, но под ъгъл и прати топката по диагонала покрай вратата. Созопол постепенно придоби териториален превес и

в 25-ата минута Мустафа Мустафа разтресе напречната греда. До почивката пропуски направиха Деян Христов и отново Мустафа, а в самия край на полувремето вратарят на „небесносините” Мартин Теменлиев спаси опасен шут на Венцислав Бенгюзов.

Здравата битка по всички части на терена продължи и след почивката. В 63-ата минута централният бранител на Пирин Александре Ханс закачи топката с ръка в наказателното поле, но съдията Ангел Баялцалиев не уважи претенциите на домакините за дузпа.

Девет минути по-късно отбраната на Созопол допусна пробив на Златинов и пас към Даниел Младенов, който засече топката отблизо в мрежата. Малко по-късно резервата на домакините Борислав Борисов шутира в ръката на Костадин Ничев, но реферът пак не посочи бялата точка

. Пет минути преди края Христов беше забравен в малкия пеналт и стреля с глава, но вратарят Георги Аргилашки се разтегна и изби в корнер. В добавеното време по незнайни причини червен картон беше показан на Ангел Делчев от Созопол.

Това с се оказа и крайният резултат в мача, който класира Пирин Благоевград за 1/4-финалите на турнира за Купата на България.