Отборът на Пирин Благоевград победи съименниците си от Разлог с 2:1 в контролна футболна среща, с която и двата отбора запълниха паузата в родния футбол заради евроквалификациите на националния отбор. На стадион в Разлог и двата отбора направиха много здрав мач, като особено през първото полувреме имаше много положения и пред двете врати.

Домакините играха много силно и до 30-та минута имаха и преимущество. В 19-та минута Шишков открадна една топка, центрира прострелно и Николай Димиров вкара за 1:0. Разложани продължиха да натискат и Шишков и Димиров отново бяха близко до гола. Домакините на два пъти имаха и претенции за дузпа, но главният съдия Светослав Михайлов не отсъди 11-метров удар.

„Орлетата“, които играха в доста странна формация, също имаха своите положения, като на два пъти вратарят Марио Атанасов отрази страхотни удари на Мартин Тошев и Благой Наков.

В 39-та минута Димитър Благов изравни за 1:1 след двойно подаване и точен удар от близо.

Наставникът на благоевградчани Неделчо Матушев остави да изиграе цял мач дошлият на проби французин Бертранд Бебей. 24-годишният нападател в началните минути на второто полувреме изскочи сам срещу вратаря на разложани, който отрази удара му, а в 54-та минута нацели и напречната греда. Мачът бе решен в 72-та минута, в която главният съдия Светослав Михайлов отсъди дузпа в полза на благоевградчани, която Благой Наков вкара.

Неделчо Матушев даде почивка в този мач на Маркиньос, Тони Костадинов, Дяков, Якимов, Карапетров, Тасев и Красимир Костов, който е с младежкия национален отбор.

Реално „орлетата“ имаха само трима резервни играчи, които влязоха в игра – Банков, Сандев и Бенгюзов.