Новакът в елита Пирин победи Локомотив Пловдив с 3:0 в контролата между двата тима в Добринище. Това бе трета поредна победа в предсезонните контроли за "орлетата". Само в разстояние на четири дни благоевградчани победиха и двата пловдивски отбора. Преди това надделяха с 1:0 над Ботев. 

Този път играта на възпитаниците на Неделчо Матушев беше много добра и зрителите, които изгледаха мача, останаха доволни. Сред тях бяха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и плеймейкърът на ЦСКА Борис Галчев, който е спряган за завръщане в родния си тим.

Пирин - Локомотив Пловдив 3:0

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Головете в мача вкараха Владислав Златинов в 15-та, Мартин Тошев в 72-та минута, а третото попадение беше автогол на Христо Стамов в 85-та минута.

Първото попадение падна след центриране от ъглов удар на Тасев. Топката бе отправена към първата греда, където  Златинов с глава изненада бранителите и простреля вратаря Скорчев. До края на полувремето на два пъти Тони Тасев и Янко Сандански, който направи повторен дебют за Пирин Благоевград, пропуснаха удобни положения.

Пирин - Локомотив Пловдив 3:0

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

След почивката станаха и по-интересните неща в мача. Влезлият като резерва Венцислав Бенгюзов напсува противник и главният съдия Николай Йорданов го изгони, но по взаимна договорка на негово място влезе Мартин Тошев.

След час игра бе и най-любопитният момент в мача. Златинов открадна една топка от вратаря, подаде на Наков, който от три метра направи невероятен пропуск на празна врата.

Пирин - Локомотив Пловдив 3:0

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

В 72-та минута, след много хубав пробив на влезлия като резерва Тодор Траянов, Мартин Тошев с много силен удар от 10-ина метра заби топката в горния десен ъгъл на вратата за 2:0.

В 85-та минута резултатът стана класически. Антонио Хаджииванов изпълни много добре фаул, топката се отби в страничната греда и се удари в Христо Стамов, който си вкара нелеп автогол за 3:0.

Пирин - Локомотив Пловдив 3:0

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов