Старши треньорът на ОФК Пирин Наджи Шенсой заяви, че предстоящият двубой с Левски при гостуването на благоевградските "орлета" в неделя в София ще бъде мач между два отбора, които ще се стремят да компенсират загубените в предишните шампионатни кръгове точки. Това той каза на редовна пресконференция днес преди поредния кръг на първенството в "А" група.

"Левски, както и Пирин, също е отбор, който не е спечелил планираните точки в изиграните тази пролет мачове, отбеляза наставникът на благоевградчани. Нашата надежда и мотивация сега се базира и на четирите точки, които сме спечелили срещу Левски в това първенство. Аз също като треньор имам добрата традиция да не губя от този отбор", добави Шенсой. Той се надява футболистите да покажат висока устойчивост и борбеност срещу столичния тим.

В щаба на Пирин са анализирани детайлно изявите на отбора и отделните футболисти в изминалите пролетни кръгове. 

"Статистиката показва, че във всеки мач вкарваме голове, което означава, че имаме идеи и в офанзивен план сме на добър път", коментира Шенсой, но същото според него не може да се каже за отборната игра в защита и допусканите индивидуални грешки. Затова и точките са по-малко от планираните, отбеляза той.

Проблем за спортно-техническия щаб на ОФК Пирин в предстоящия двубой ще бъде отсъствието на трима досегашни титуляри, които са наказани - Румен Сандев, Янко Сандански, Александър Дюлгеров. "Ще се опитам да мотивирам заместниците им да играят така, че да не се чувства тяхната липса", каза треньорът. 

Опитният Маркиньос, който пропусна голяма част от предсезонната подготовка, все още не е готов да играе 90 минути, добави той. Дълго ще отсъства и все още не се знае докога друг много важен за Пирин футболист - Александър Башлиев, чиято контузия, по думите на Шенсой, е медицински комплицирана и ще трябва голямо търпение, за да се излекува и върне отново в игра. Сега се разчита на Костадин Дяков, който обикновено играе като опорен халф, да го замества на десния фланг. Като проблемно старши треньорът оцени състоянието на тарана Мартин Тошев.

Наджи Шенсой не пожела да коментира наказанието, което му бе наложено за изявленията му след мача с Лудогорец, като каза, че го оставя на съвестта на хората от БФС, които са решили, че го е заслужил. 

"Досега сме имали перфектни отношения с БФС и искам да се запазят", лаконичен бе той.

Управителят на ОФК Пирин Венко Попов коментира, че клубната управа не може да бъде доволна от резултатите през първите пролетни кръгове, но е сигурен, че, ако Пирин играе така, както игра през първото полувреме срещу шампионите от Лудогорец, отборът го чакат и по-добри дни. Той също се надява футболистите да са осъзнали, че трябва да бъдат на сто процента концентрирани във всеки един мач. Като показателен знак за добрата работа в клуба през последните години той оцени повиквателните, които получиха за националните отбори трима футболисти на Пирин - Тони Тасев, Красимир Костов и Тодор Траянов. Това, по думите му, не се е случвало много отдавна и не е случайно. Венко Попов се обърна с апел за подкрепа към феновете на отбора, но коректна, като предупреди, че в предстоящите кръгове са възможни и провокации, на които привържениците не трябва да се поддават, за да не навредят вместо да помогнат на Пирин.

Двубоят Левски - Пирин ще се изиграе на 13 март (неделя) от 16:15 часа и ще може да я проследите на живо в Gong.bg, Gong PlayDiema Sport 2 и на честотите на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS