Отборите на Пирин Благоевград и Банско завършиха 1:1 в поредна предсезонна контрола, играна в Белица. След три поредни победи "орлетата" отново не можаха да победят втородивизионния съперник, както и в двата шампионатни мача.

Двата отбора не можаха да си вкарат гол през първото полувреме. Най-интересното преди почивката бе, че завърналият се в Пирин  Янко Сандански си изкара два жълти картона и бе отстранен от игра и "орлетата" доиграха полувремето, без да вкарат човек на негово място.

В 51-та минута Красимир Илиев откри резултата за Банско след точно изпълнение на фаул. Това бе и първо попадение във вратата на Пирин за този подготвителен период. Шест минути по-късно младата надежда на благоевградчани Тони Тасев вкара изравнителното попадение.

В самия край на мача и авторът на гола за Банско Красимир Илиев получи втори жълт картон от главният съдия Стефан Апостолов и на негово място влезе друг играч. До края на срещата двата отбора не успяха да си отбележат.

Пирин Благоевград продължава лагера в Банско до петък, когато възпитаниците на Неделчо Матушев ще играят със Септември Симитли в Крупник. Срещата е от 18:30 часа и след нея "орлетата" се прибират в Благоевград.