Отборът на Пирин Благоевград победи Септември Симитли с 3:1 в контролна футболна среща, играна в Крупник. С тази проверка приключи подготвителният лагер на „орлетата“ в Банско и след мача те се прибраха в Благоевград.

Срещата започна с неприятен инцидент. Още в 7-та минута при неволен сблъсък между Костадин Марков от Септември и Мартин Тошев, първият напусна терена със съмнения за счупена лицева скула. Марков е юноша на Пирин Благоевград и игра за много отбори в „А“ група. Минути по-късно Мартин Тошев остана сам срещу вратаря Карадалиев, но параболичният му удар мина на сантиметри встрани от вратата. В 15-та минута все пак Тошев откри резултата. След центрирани на Стилян Николов отдясно, отблизо той засече топката в мрежата.

В този мач вместо в центъра на отбраната Николов игра като вътрешен полузащитник. До края на първото полувреме повече голове не паднаха.

На почивката и двамата треньори направиха доста смени. В 50-та минута Димитър Благов с точен удар от 10-ина метра покачи на 2:0. В 62-та минута Антонио Хаджииванов, който току що бе влязъл в игра, буквално с първото докосване до топката направи резултата класически. В 70-та минута Венцислав Бенгюзов от „Пирин“ получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко, тъй като треньорът Неделчо Матушев реши да не вкарва на неговото място човек. Любопитното е, че за Бенгюзов това е втори червен картон в предсезонните контроли, а като цяло „орлетата“ в три от досегашните пет проверки получиха червен картон.

Почетния гол за Септември вкара в 78-та минута Даниел Гогов. За симитличани през второто полувреме влезе бившият младежки национал Ради Кирилов, който играе за италианския Кремонезе, но поддържа форма с отбора от Симитли. 

Неприятната новина за феновете на Пирин е, че Янко Сандански си тръгна от отбора. Юношата на клуба игра в две контроли с екипа на „орлетата“, но е получил оферта от Казахстан и напусна клуба преди срещата със Септември.