Наставникът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой определи предстоящият утре мач с Локомотив Пловдив от последния кръг на А група като изпит.

„Стигнахме много далече. Спасихме се от изпадане, след като в началото на октомври, когато дойдох, имахме само 4 точки и 2 вкарани гола. Сега вече може да играем за себе си и за нашето име. Не мога аз да говоря за морал, да имам претенции към футболистите на Черно море и ние да не спазваме феърплея. Затова и мачът с Локомотив Пловдив за нас е един голям изпит. Искам да завършим сезона с победа. Искам да победя Илиан Илиев. Той е най-успешният треньор тази пролет след мен в българския футбол“, коментира Шенсой.

Косоварят бе категоричен, че има право и на самочувствие и на гордост, след като спаси Пирин от изпадане. Той обаче не пожела да коментира дали ще си тръгне от Пирин.

„Първо ще почивам една седмица. Вече се видях с шефовете на клуба. Ще изчакаме да видим какъв ще бъде форматът на новото първенство, какви ще са целите пред отбора и тогава ще решим. Иначе честно да ви кажа аз съм млад пенсионер в Турция, нямам финансови претенции и ми се остава в Пирин“, откровен бе Шенсой.

Ръководството на отбора ще пусне утре в 15.00 часа в продажба 2500 билета за този двубой. Припомняме, че Пирин е наказан за предстоящия двубой със затваряне на три от секторите на стадион „Христо Ботев“.

Пирин е домакин на Локомотив Пловдив в събота от 17 часа в последния, 36-и кръг на А група. Двубоя можете да следите в Gong.bg, да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2, както и да слушате по Дарик радио. 

Единственият, който със сигурност ще пропусне мача, е титулярният централен защитник Стилян Николов, който е контузен. Заради тази травма той пропусна и срещата с Монтана.

Срещата между Пирин и Локомотив Пловдив е на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.