Старши треньорът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой беше доста експресивен в интервюто, което даде след равенството с Ботев в Пловдив (2:2) от 31-ия кръг в А група. Наставникът заяви в прав текст, че съдиите са получили поръчка да „порежат“ отбора му от хора, които „си правят сметки на гърба на Пирин“.

„Искам да говоря накратко, трудно е да кажеш истината тук в България. Казах преди мача, че сме като арабски кон и поисках да вземем 9 точки от последните 3 мача. Дотук загубихме 4 точки. През първото полувреме не показахме кой знае какво в офанзивен план. Тогава Ботев беше много по-добър отбор и ни вкараха секунди преди почивката, защото заслужаваха. Не бива да забравяме, че ни спряха обаче и голова атака със засада, която я нямаше. Хем нямаше засада, хем Тасев получи жълт картон“, коментира Шенсой.

„Имахме и план А, и план В, и план С за този мач. През второто полувреме взехме инициативата, започнахме да правим положения и вкарахме. После пак отпаднахме и имаше едни 10 минути, в които ни беше трудно. Трябва да се каже обаче: нямаше фаул за прекия свободен удар, от който Неделев – един прекрасен футболист – вкара. Тук излизат напред съдиите. Правят се сметки на наш гръб. Седнали са на една маса и правят сметки. Много е трудно да ги намериш кои са тези хора. Правят си сметките, но забравят, че има Господ, има правда. Дори в България има Господ. Щеше да е абсолютна, неприемлива неправда Пирин да загуби днес. Имаше един съдия, който буташе... Той беше излязъл с мисълта да ни ощети. На нас ни даде много лесни жълти картони. Не философствам, има запис, гледайте. Нека се види... Искам да честитя на съдията, който беше страшен като Алфред Хичкок и неговите филми“, завърши ядосаният Шенсой.