Футболистът на Пирин Даниел Генов спечели приза за Играч на 35-я кръг в А група. Генов сподели, че се радва, че е помогнал на тима във важен момент. 

Пирин е домакин на Локомотив Пловдив в събота от 17 часа в последния, 36-и кръг на А група. Двубоя можете да следите в Gong.bg, да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2, както и да слушате по Дарик радио. 

"Голът (бел. авт. срещу Монтана) беше наистина много важен. Много съм щастлив, защото дойде в един добър момент за мен. Имаше доста мнения, че не съм за Пирин, че не съм показал това, за което съм дошъл. Но съм много щастлив, че в най-важния момент затворих устите на много хора и помогнах на отбора. Като цяло не е важен голът, целият отбор игра стойностно през целия сезон, имаше голямо израстване и се радвам, че точно в мача срещу Монтана ние показахме, че Пирин заслужава да остане в А група", сподели Даниел Генов пред Нова телевизия. 

"Аз съм казвал много пъти – в Ботев имах много тежка контузия, която… Още в първия мач с Левски вкарах гол. Бях с контузия, играх на инжекции. Просто зарядът беше много голям за мен, пред тези прекрасни фенове, пред които играехме. След това бях без подготовка, формата започна да спада. Като не се подготвиш добре, не можеш да издържаш по цял мач. И така се разделихме по взаимно съгласие с Ботев", коментира още Генов и продължи: 

"Дойдох в Пирин – доста различен отбор, с различно виждане за играта, с друг треньор. Мисля, че ми трябваше просто време за адаптация, Наджи Шенсой ми го даде. За тези 6 мача, в които бях резерва, успях да преосмисля нещата, по-спокойно беше, нямаше толкова голямо напрежение върху мен. Мисля, че с този гол и с играта си в последните 4-5 мача… Играя по превъзходен начин и показах, че заслужавам да съм в отбора на Пирин." 

"Той (бел. авт. Наджи Шенсой) наистина успя да възроди отбора. Още преди аз да дойда, отборът е имал 4 точки. Аз като цяло следях А група. От зимата той не спира да мотивира отбора. Има доста интересни случки с него, за които аз не мога да се сетя в момента. Но съм изключително щастлив, че успях да работя с човек като него. Аз не съм от футболистите, които влизат чак толкова много в единоборства, обичам по-чистия футбол, което не е чак толкова хубаво, но той ми показа, че има накъде да се развивам. И благодарение на него съм станал доста по-агресивен и се е подобрила играта ми в защита", сподели Даниел Генов и добави: 

"Хубаво е, че успяхме да се спасим преди последния мач, защото сега ще играем освободено. Доста труден мач ще е по принцип, предполагам, че отборът на Локомотив ще се хвърли максимално, защото те ще влязат в четворката, ако Славия изгуби точки.  Ние излизаме крайно мотивирани, защото искаме да покажем, че ние се борим за честта на отбора, за нашите фенове. Искаме да има феърплей." 

"Велковски е доста млад и талантлив футболист, още в Локомотив  (София) той беше резерва, но се виждаше ярко, че има прекалено много качества. В момента ги показва в Локомотив Пловдив, развива се като футболист и съм щастлив, че успях да допринеса за неговото развитие", каза още футболистът на Пирин. 

"Като цяло има много добри имена в атаката на Локомотив, нали Гъргоров е там, но в Благоевград се играе доста трудно, ние сме доста мотивиран отбор. Ако покажем и нашия „пирински дух”, както обичаме да казваме, мисля, че на Локомотив ще им е доста трудно", коментира Даниел Генов и продължи: 

"Това (бел. авт. Локомотив София) е отборът на сърцето ми. Когато си дойдох от Азербайджан, те ми подадоха ръка, защото абсолютно никой не ме знаеше от А група. Прекарах прекрасни година и половина в Локомотив, преди десетина дена минах през Надежда, доста сериозно работят хората. Развиват базата, както и стадиона. Бих се завърнал винаги в Локомотив. Този отбор ми даде прекалено много и винаги ще ми е на сърцето." 

"Моят договор изтича на 30 юни. Когато дойдох в Пирин, условието ми беше той да е за 6 месеца. От Пирин ми обясниха, че много рядко правят такива компромиси, но след Ботев имах желание да дойда за 6 месеца в отбора. Имам и други оферти – от чужбина и от България. Но досега отборът на Пирин още не ми е предложил договор и не мога да кажа какво ще е моето бъдеще. На мен, на Наджи Шенсой и на още 10-12 футболисти им изтичат договорите", заяви Даниел Генов и завърши:

"Пожелавам на отбора в следващия сезон, с мое участие или без, да е в тройката, да покаже на цяла България, че това е един уникален отбор, с много добър треньор."