ОФК Пирин претърпя поражение в предпоследната си контрола по време на лагера в Турция. Възпитаниците на Наджи Шенсой загубиха от Сабуртало Тбилиси с 1:2 в равностоен мач, като първото полувреме зелените имаха сериозно превъзходство . Това бе втора контрола за благоевградчани срещу грузински отбор по време на лагера в Алания.  1:1 бе резултатът на полувремето, след като грузинците поведоха в 20-ата минута след грешка в средата на терена и бърза контраатака, а Пирин изравни 3 минути по-късно след красива комбинация между Тасев и Башлиев завършила с центриране и хубав гол на Тошев.

Пет минути по-късно Даниел Младенов удари греда. Благоевградчани можеше и да поведат, като имаха инициативата през по-голямата част, но удари на Тасев, Тошев Младенов не намериха целта.  През втората част Пирин отново имаше превес в първите минути, но постепенно играта се поизравни. След грешка в центъра на отбраната, футболист на Сабутрало се възползва перфектно и наказа Костов, отбелязвайки победното попадение в 60-ата минута.

Малко преди това Костадинов стреля опасно, но пропусна. Последваха множество смени и двата отбра и играта се понакъса. В последните 10 минути орлетата упражниха натиск, като при един корнер се създаде сериозно меле пред вратата на грузинците, като Дюлгеров стреля към вратата, но защитник на грузинците изчисти от голлинията. След пет срещи в Турция , орлетата имат три равенства, една победа и една загуба.

Състав на Пирин: Костов, Башлиев, Николов, Сандев, Дюлгеров, Костадинов, Сандански, Тасев, Генов, Младенов и Тошев. След почивката в игра се появиха Виячки, Бенгюзов, Попев, Благов, Наков, Траянов и Карапетров.


Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Турция. Със специалното съдействие на Евима футбол


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS